Gemeente Tynaarlo

Gemeente Tynaarlo; de beste woongemeente van Drenthe

Wie in de gemeente Tynaarlo woont, woont er mooi. En natuurlijk weten we dat zelf wel. Maar wanneer je voor de vierde keer op rij tot beste woongemeente van Drenthe wordt verkozen, dan zegt dat wat. Weekblad Elsevier verricht ieder jaar hier onderzoek naar. Daarmee behoort Tynaarlo al jaren tot de beste woongemeenten in Nederland!

Daar is het goed wonen

In het onderzoek wordt een simpele vraag gesteld: Waar is het goed wonen? Om hier een antwoord op te geven zijn alle gemeenten in Nederland aan de hand van een uitgebreide lijst kenmerken vergeleken.

Zo is er gekeken naar de aanwezigheid van basis- en plusvoorzieningen (bijv. universiteiten, ziekenhuizen), waar Tynaarlo door de gunstige ligging tussen Assen en Groningen en het voorzieningenniveau in de grotere kernen goed scoort. De gunstige locatie werkt ook door in het onderdeel lokale economie en arbeidsmarkt.

Harmonieus leefklimaat

Door de goede combinatie met de andere kwaliteiten zoals de aanwezigheid van blauw en groen, rust en ruimte en een harmonieus leefklimaat biedt Tynaarlo een uitstekend woonklimaat. Goed voor een 36e plaats op de lijst met alle 393 gemeenten in Nederland.

De gemeente Tynaarlo ligt in de kop van Drenthe. De gemeente is genoemd naar het kleine dorpje Tynaarlo dat precies in het midden van de gemeente ligt.

Groenste dorp van Europa

De eigen inwoners vinden het hier mooi. Elsevier vindt het mooi, en er is meer. In onze gemeente ligt ook nog eens het groenste dorp van Europa. Het dorp Zuidlaren heeft van een onafhankelijke jury van internationale experts deze titel gekregen. Deze film laat in enkele minuten zien waar deze jury de hele dag de tijd voor had:

Wil je meer weten over wat er te zien en te doen is in de gemeente Tynaarlo? Bezoek dan de site van de gemeente.